Provence Dél-Franciaország, Provence

Provence

Dél-Franciaország, Provence

Hiking
Biking
10 days
2021

Sat, Aug 28

Mon, Sep 06

€532

Still available

Book

Overview

A provence-i életérzést tesszük magunkévá egy teljes hét erejéig Dél-Franciaországban. Falusi piacok forgataga, esti lakomák, levendulamezők, kőből épült kisvárosok, séták, bringázás, kajakozás – és még ennél is jóval több minden vár minket Provence szívében. Megelevenednek a vidéki Franciaországról szóló könyvek és filmek, a középkori hegyi falvak, vásárok, az öntudatos vidéki gazdák, a végletekig kifinomult szakácsok és borászok.Megígérhetjük: nem akarsz majd hazajönni.

Map

Provence Dél-Franciaország, Provence #6a21a4ab-1cb9-45f8-8d30-ff7ad5a30ebd

Túravezetők

Bodorik Janka:Tapasztalt utazó, akit a mediterrán országok és a gasztronómiában erős úticélok vonzanak leginkább. Imád főzni, enni és beszélni róla. Természetvédő aktivista, nyelvtanár, búvárkodik, cselgáncsozik és karatézik. Élt Afrikában és Japánban. A feketeövét a felkelő nap országában szerezte.

Halász Levente: Világlátott geográfus, egyetemi oktató és idegenvezető, aki hiába járt hatvan országban, megmaradt a Balkán rajongójának. Elvégre valakinek Koszovót is szeretnie kell. Persze Franciaország is a toplista elején tanyázik, amit Közép- és Délkelet-Ázsia, valamint Dél-Amerika országai követnek.

Itinerary

0. napBudapest – utazás Franciaország felé
 • Utazás: június 29-én, szombaton este 19 órakor indulunk Budapestről, a SYMA (BOK) Csarnok melletti parkolóból. Az éjszakát a buszon utazással töltjük. Szlovénián és Olaszország északi részén áthaladva csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak parkolóiban.
1. napMalaucene
 • Malaucene: a hosszú utazás után a délutáni órákban érkezünk Dél-Franciaországba, Provence egyik elbűvölő kisvárosába, Malaucene-be. A színhely festői; a közelben emelkedik a legendás Mount Ventoux, a dombokat kiterjedt szőlőültetvények borítják, maga a városka pedig egy középkori vár köré épült. Miután megérkeztünk Malaucene-be, 4 fős apartmanokban foglaljuk el a szállásunkat, amik csupán pár perc sétára találhatóak a városközponttól. Összesen 7 éjszakát töltünk itt.
 • Szállás: apartmanok.

2. napMalaucene – Roussillon – Provence-i Colorado – Malaucene
 • Kerékpártúra az Okker-vidéken: a Provence-ban töltött időnket kerékpározással kezdjük, amely talán a legautentikusabb módja a vidékkel való ismerkedésnek. A bringatúra helyszínére, az Okker-vidékre autóbusszal utazunk, majd a helyszínen bérelt kerékpárok nyergébe pattanunk. Körülbelül 35 kilométert tekerünk dimbes-dombos tájakon, végig alacsony forgalmú, apró falvakat összekötő közutakon. Az első állomásunk az Okker Múzeum, ahol a festékanyag feldolgozásával és hasznosításával ismerkedünk meg. Majd folytatjuk a túrát, amelynek a következő megállója Roussillon kisvárosa, amely – a közeli okkerbányáknak köszönhetően – Provence egyik leglátványosabb települése. Szinte kivétel nélkül minden épület mélyvörös vagy okkersárga, nem véletlenül az idelátogató turisták kedvence ez a hely. Egy rövid gyalogos kirándulás vár itt ránk az Okker-ösvényen, amin végigsétálva elképesztő színű és különleges formájú sziklák és hegyoldalak jelentik a látnivalókat. A túra után kipihenhetjük magunkat Roussillon valamelyik kávézójában és benézhetünk néhány igényes kézművesboltba is. Majd újra biciklikkel indulunk útnak; alsórendű utakon, eldugott falvakon keresztül, szőlőligetek, gyümölcsösök és farmok között kerékpározunk tovább, miközben kiváló képet kapunk Provence rejtett életéről. Nemsokára megérkezünk a Rustrel falu melletti Provence-i Colorado elnevezésű helyre, ahol véget ér a kerékpártúránk. Táv: 35 km, szint: fel 300 m, le 300 m, a túra nehézsége: (***).
 • Provence-i Colorado: miután leadtuk a kerékpárokat, gyalogosan indulunk a látványos terület megismerésére. Citromsárga, rozsdabarna, okker színű és hófehér tornyok valamint meredek partfalak között sétálhatunk, amelyek valóban mintha az észak-amerikai Colorado vidékét idéznék. A túra nehézsége: (*). A nap végén busszal utazunk vissza Malaucene kisvárosába, a szállásunkra.
 • Szállás: apartmanok.

3. napMalaucene – Sénanque – Gordes – Coustellet – Malaucene
 • Sénanque-i apátság: délelőtt az 1148-ban alapított Sénanque-i apátságba látogatunk, amely Franciaország egyik legszebb román kori cisztercita kolostora. Egy helyi idegenvezető vezet minket körbe az apátság épületén, majd vásárolhatunk azokból a termékekből is, amit a szerzetesek helyben készítenek.
 • Gordes: az egyik legszebb fekvésű provence-i városka, ahol ezen a napon tartják a heti piacot. Elsősorban vidéki termelők árulnak itt, akik a saját maguk által megtermelt vagy készített portékájukat kínálják: sajtokat, kolbászokat, olívabogyókat, péksüteményeket, mézeket, lekvárokat, pástétomokat, borokat és gyümölcsöket. Mindenből kétségbeejtően gazdag a választék. Szinte minden árustól kaphatunk kóstolót, hogy eldöntsük melyik a legfinomabb sajt, olívabogyó vagy bor. A piac mellett a városkára is érdemes odafigyelnünk, hiszen Gordes nemcsak Provence, de egész Franciaország egyik legszebb települése. Már maga a fekvése is egyedülálló, hiszen egy szikla tetején áll, alatta szőlőbirtokok húzódnak. Új ház az óvárosban néhány száz éve nem épült. A hangulat utánozhatatlan; keskeny sikátorok, kőből épült lakóházak, meredek lépcsősorok. A városka tetején pedig egy 11. századi kastély trónol. Nem véletlenül Gordes a párizsi elit egyik kedvenc nyaralóhelye.
 • Coustellet: délután a közeli Coustellet kisvárosába, az itteni Levendula Múzeumba látogatunk. A franciaországi levendulatermesztést szinte teljes egészében Provence és még néhány további tartomány adja. Minden nyáron hatalmas területeken virít a levendula, és ennek megfelelően sok gazdaság foglalkozik a feldolgozásával. A provence-i levendulatermesztés kultúrájába nyerünk betekintést a coustelleti múzeumban.
 • Malaucene: délután érkezünk vissza a szállásunkra, ahol a nap hátralévő része a pihenésé. Este érdemes felkeresni Malaucene valamelyik kellemes éttermét.
 • Szállás: apartmanok.

4. napMalaucene – Mont Ventoux – Malaucene
 • Mount Ventoux: ezen a délelőttön Provence legendás hegye, a Mount Ventoux csúcsára látogatunk. Autóbusszal indulunk a gyalogtúra kezdetéhez, majd egy parkolóból gyalog folytatjuk utunkat. Először erdős, ligetes tájon túrázunk egyre feljebb, később a csúcsra vezető utolsó szakaszt hófehér sziklák között tesszük meg. A távoli szemlélők a világos kősziklák miatt gyakran még nyár közepén is havasnak hiszik a Mount Ventoux tetejét. A hegytetőre aszfaltút is vezet, amely rendszeresen szerepel a Tour de France kerékpárverseny útvonalában. A „provence-i óriás” minden versenyen óriási csatározások helyszíne. Az 1912 méteres hegytetőre felérve nagyszerű panoráma fogad, tiszta időben az Alpok déli vonulatai is felsejlenek. Megpihenünk a csúcson, majd egy másik parkolóig túrázunk. Itt ér véget a túránk, ahol beszállunk a buszunkba és visszautazunk a szállásunkra. Táv: 11 km, szint: fel 450 m, le 400 m, a túra nehézsége: (**).
 • Malaucene: a délutánt szabadprogram keretében töltjük a szállásunkon. Pihenhetünk, napozhatunk, úszhatunk a medencében, este pedig besétálhatunk vacsorázni Malaucene központjába.
 • Szállás: apartmanok.

5. napMalaucene – Avignon – Pont du Gard – Chateau Mont Redon – Malaucene
 • Avignon: ezen a délelőttön Avignonba látogatunk, amelynek neve Franciaországban egyet jelent a nyaranta megrendezett előadóművészeti fesztivállal; de természetesen ezen kívül is rengeteg látnivalót tartogat számunkra ez a nagyszerű város. A legérdekesebb nevezetességek a mintegy 4,5 km hosszú városfalon belül találhatóak, amit nagyszerűen helyreállított bástyák és tornyok ékesítenek. A falakon belül találjuk az óvárost, tele keskeny utcákkal, tágas terekkel és kávézókkal. Avignon leghíresebb látnivalója a 14. században épült Pápai Palota, amelynek termei és tágas udvarai a pápaság felhalmozott kincseiről tanúskodnak, holott a belső helyiségek csaknem teljesen üresek.
 • Pont du Gard: az Avignonban tett látogatásunk után a híres Pont du Gard háromszintes hídjához utazunk, amely az UNESCO Világörökségek között is megtalálható. A hatalmas méretű építményt a rómaiak alkották i. e. 19-ben, és a Nimes-be vezető 50 kilométer hosszúságú vízvezeték-rendszer része volt. A Gard folyó fölött átvezető híd 275 m hosszú és naponta húszezer köbméter vizet szállított. Ha kedvünk tartja, akár meg is fürödhetünk a folyóban.
 • Borászat: délután Mont Redon-ba látogatunk, ahol a szőlőtermesztés kezdete 2000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Megismerkedünk a helyi borkészítés sajátosságaival, majd részt vehetünk egy kóstolón is. A nap végén visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: apartmanok.

6. napMalaucene – Bonnieux – Lacoste – Ménerbes – Oppede-le-Vieux – Coustellet – Malaucene
 • Piac Bonnieux-ben: reggel Bonnieux kisvárosába utazunk, ahol ezen a napon tartják a heti piacot. Első osztályú sajtokat, kenyereket és pástétomokat vásárolhatunk a helyi termelőktől. Felkereshetjük a Pék Múzeumot, ahol láthatjuk, mekkora kultusza van Provence-ban a pékségeknek. Egy jó kenyérért a franciák egy órát is képesek utazni.
 • Kerékpártúra Peter Mayle nyomában: miután a piacon beteltünk az ízek kavalkádjával, az angol író, Peter Mayle nyomába eredünk. Ha valaki érdeklődött már Provence iránt, bizonyára olvasott legalább egy könyvet a szerzőtől (Egy év Provence-ban, Provence A-Z, Hotel Pastis, stb.). A magyarul is nagy sikernek örvendő könyvek az igazi provence-i vidéki életet mutatják be rengeteg humorral. Az egyik legsikeresebb könyvben az élet örökké három hegyi falu körül zajlik: Bonnieux, Lacoste és Ménerbes utcáin és vendéglőiben. Ezen a vidéken kirándulunk ma. A Luberon hegy lábánál épült Bonnieux-ben bérelt kerékpárok nyergébe pattanunk és körülbelül 28 kilométeres biciklitúrára indulunk. Bonnieux után Lacoste-ban állunk meg, ahol csodás kilátás fogad. A keskeny, macskaköves utcák tipikus provence-i hangulatot árasztanak. Megnézhetjük Sade márki egykori kastélyát, amely ma Pierre Cardin tulajdona. A következő település Ménerbes, majd Oppede-le-Vieux középkori kisvárosában állunk meg ismét, amely meglepően hűen őrzi a többszáz éves épületek meseszerű hangulatát. A település 300 méteres magasságból néz le az alatta elterülő völgyre. Fent egy ódon várkastély trónol, a városkát pedig egy várfal veszi körbe. A kerékpártúránk Coustellet kisvárosában ér véget, ahonnan a buszunkkal utazunk vissza a szállásunkra. Táv: 28 km, szint: fel 200 m, le 200 m, a túra nehézsége: (***).
 • Szállás: apartmanok.

7. napMalaucene – Fontaine de Vaucluse – Isle-sur-la-Sorgue – Gordes – Malaucene
 • Vaucluse-forrás: a mai első látnivalónk a világ ötödik legnagyobb vízhozamú forrása (Franciaországban az első), amely hatalmas területről gyűjti össze a csapadékot. A hatalmas forrás egy barlangi folyóból tör a felszínre egy 230 méteres sziklafal lábánál. A vízzel teli barlangrendszer egyik kutatója Jacques Cousteau volt. A Vaucluse-forrástól indul a gyors folyású Sorgue folyó, amely mind a mai napig egy papírmalmot működtet.
 • Kajaktúra: egy fakultatív program keretében a Vaucluse-forrástól nem messze kétszemélyes kajakokba szállunk és kényelmes tempóban, 2-3 óra alatt leevezünk a Sorgue folyón egészen Isle-sur-la-Sorgue kisvárosáig.
 • A szarvasgomba nyomában: délután egy újabb izgalmas program következik; szarvasgomba „vadászatra” indulunk a Gordes környéki erdőkben. A szarvasgomba szabálytalan alakú gumó, ami a talaj alatt, elsősorban idősebb tölgyfák gyökerein él. Nagyon nehéz rátalálni, a gombászok kutyák vagy sertések szaglását hívják segítségül. A francia konyha igazi csemegeként tartja számon. Egy-egy nagyobb példányért több száz vagy akár ezer eurót is megadnak, nem véletlen, hogy a gombászok kincsként őrzik titkos lelőhelyeiket. Ebbe a különleges, titkokkal teli világba avat be minket két helyi szarvasgombász, akikkel két külön csoportban gomba-keresésre indulunk. A túra nehézsége: (*). A program végén természetesen meg is kóstoljuk ezt az ízletes csemegét. A kora esti órákban utazunk vissza szállásunkra.
 • Szállás: apartmanok.

8. napMalaucene – Verona
 • Utazás: délelőtt elhagyjuk a szállásunkat és megkezdjük a hazautazásunkat Provence-ból. Ezen a napon azonban még csak az észak-olaszországi Veronáig utazunk.
 • Verona: kora este érkezünk Veronába, ahol egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat. Rövid pihenés után érdemes felkeresni a körülbelül félórányi sétára található belvárost, ahol rengeteg éttermet találunk.
 • Szállás: szálloda.
9. napVerona – Budapest
 • Verona: a délelőtt egy részét még Veronában töltjük. Érdemes szabadprogram keretében felkeresni az Arénát vagy Verona híres terei közül minél többet. Nagy sétát tehetünk az UNESCO Világörökségek között is szereplő óvárosban, amely felér szinte egy középkori utazással.
 • Utazás: a rövid veronai városnézés után útnak indulunk Magyarország felé. Az esti órákban érkezünk Budapestre.

Fotók: Éliás Balázs, Serfőző Zoltán
Select date
Please provide a valid email address.
Book now
Please provide a valid phone number. Like: +31636363634
Safe bookingPay later · No card needed
Do you have a question?
Your question should be between 5 and 2000 chars.
Send

Indulás és érkezés

Indulás: Budapestről, a Syma (BOK) csarnok előtti parkolóból este 19.00 órakor. Cím: XIV. kerület, Dózsa György út 1. Érkezés: Budapestre a Syma csarnok előtti parkolóba az esti órákban.

Jelentkezési, módosítási és lemondási feltételek

Az utazás előlegét a jelentkezést követő munkanapon el kell küldened az irodánk számára, ellenkező esetben töröljük a foglalást. Ha a jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem kívánsz utazni, mindenképp jelezd irodánknak! Mindaddig nem foglalunk számodra szállást illetve programot, amíg az utazás előlege meg nem érkezik a bankszámlánkra. Egyik útról egy másikra való átjelentkezés lemondásnak minősül.

A túrák nehézsége

Az utazásunk egy komolyabb gyalogtúrát és két kerékpártúrát tartalmaz, amelyek teljesítéséhez átlagosan sportos erőnlét szükséges. A túrák természetesen ki is hagyhatóak, ebben az esetben a szálláson vagy a buszon maradhatunk. A Mont Ventoux megmászásának nehézsége átlagosnak mondható. Fontos azonban tudni, hogy körtúráról van szó, tehát menet közben nem lehet visszafordulni, az időjárás pedig változékony lehet. A kerékpártúrák nehézsége is átlagos. A távolság csekély ugyan, de néhány kisebb emelkedő szerepel az útvonalban. A túrákon való részvételhez kerékpáros tapasztalat és a közlekedési szabályok ismerete szükséges. Mivel a túrák kezdő- és végpontjai nem egyeznek meg, ezért útközben nincs visszafordulási lehetőség. Az útvonalak végig csendes, alacsony forgalmú vagy forgalomtól elzárt aszfaltburkolatú vagy murvás úton vezetnek. A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szük­sé­ges fel­sze­re­lés

Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, lé­leg­ző anyag­ból (pl. Gore-Tex) ké­szült esőkabát és esőnadrág, ké­nyel­mes tú­ra­ba­kancs, me­leg ru­ha, polárdzseki, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, edzőcipő, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka), kerékpározáshoz alkalmas ruházat. Olyan ba­kancsot hozz, amit már rég­óta hasz­nálsz. Ha új ba­kan­csod van, a tú­ra előtt já­rasd be, ne­hogy az uta­zás alatt tör­je fel a lá­bad! Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi tú­rák­hoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, napolaj. Ha tu­dod ma­gad­ról, hogy a tér­ded nem bír­ja a nagy eresz­ke­dé­se­ket, ak­kor hozz ma­gad­dal egy pár ös­­sze­csuk­ha­tó tú­ra­bo­tot! Az apartmanokban szükségünk lesz saját törölközőre és esetleg konyharuhára.

Szállás

Provence-ban összesen 7 éjszakát töltünk apartmanokban, amik Malaucene mellett épültek. Az apartmanok egy 5 hektáros, provence-i stílusban épült üdülőtelep modern épületeiben találhatóak. Az apartmanok 4 fősek, 2 db 2 fős hálószobát tartalmaznak. Az apartmanok felszereltsége: konyha (edények, evőeszközök, hűtőgép, elektromos főzőlap, mikrohullámú sütő, mosogatógép), televízió, terasz, fürdőszoba, wc. Az apartmanokhoz tartozik ágynemű, de törölközőt és konyharuhát magunknak kell vinni. Az egyhetes tartózkodás után az apartmanokat nekünk kell kitakarítani, ami nem jelent több teendőt, mint vendégenként 5-10 perc. Ha az apartmanok személyzetét bízzuk meg a takarítással, akkor 50-60 eurót kell fizetnünk apartmanonként. A vendégek ingyenesen használhatják a tenisz-, a pétanque-, a kosárlabda- és a röplabdapályát, az edzőtermet, a szaunát és a wifi hálózatot. Az apartmanoktól 3-4 perc séta Malaucene központja, ahol élelmiszerboltot, pékséget és több éttermet is találunk. A szállásunk saját bárral rendelkezik. Egy éjszakát egy veronai hotelben töltünk az utazás végén. A szobák kétágyasak saját fürdővel.

Étkezés és ivóvíz

Az utazás részvételi költsége nem tartalmaz étkezést. Ez azonban nem jelenthet problémát, mivel Provence-ban számtalan étkezési lehetőség kínálkozik. Bőven lesz elég időnk élelmiszert vásárolni a piacokon vagy élelmiszerboltokban, de esténként Malaucene éttermeiben is vacsorázhatunk, amik pár perc sétára találhatóak a szállásunktól. Minden apartmanhoz tartozik egy felszerelt konyha, ahol egyszerű ételeket magunk is elkészíthetünk. Magyarországról teljesen szükségtelen élelmet vinni magunkkal. Franciaországban iható a vezetékes víz, de mindenhol vásárolhatunk palackozott ásványvizet is. Másfél liter ásványvíz ára kb. 1-2 €.

Provence Dél-Franciaország, Provence #7cbf1dea-f785-485b-9eb1-feb72f269751

Időjárás

Az utazás ideje alatt kellemes nyári időre számíthatunk. A nappali legmagasabb hőmérséklet 30 °C körül várható, de elérheti akár a 35 °C-ot is. Tartós esők nem, de rövid és intenzív záporok, zivatarok előfordulhatnak. A Mont Ventoux-n a magasság növekedésével arányosan csökken a hőmérséklet. A csúcson nem elképzelhetetlen 10 °C és erős szél sem. Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Malaucene és a Mont Ventoux aktuális időjárását.

Kommunikáció

Franciaország hivatalos nyelve a francia, angolul kevesen beszélnek. Az internet wifin keresztül érhető el a szállásunkon.

Útiokmányok

Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Franciaországba. Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes francia nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Sze­mély­zet

A Baraka 2 tú­ra­ve­ze­tője, 2 autóbusz-sofőr.

Egészségügy

Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli. Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni; gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

A szállásainkon a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésre.
Provence Dél-Franciaország, Provence #a7b0898f-8add-48da-8fc7-d7617473d3b6

Va­lu­ta

Franciaország hivatalos fizetőeszköze az euró (EUR vagy €), ezért mindenképp ezt a pénznemet érdemes magunkkal vinni. Célszerű kisebb címleteket váltanunk (20-50 €). ATM-eket csak a nagyobb városokban találunk, de bankkártyával szinte mindenhol fizethetünk. Ennek ellenére jó ha van nálunk legalább 100 € készpénz.

Ajánlott költőpénz

Körülbelül 200-300 € + belépők és fakultatív programok költsége. Franciaország hazánknál magasabb árfekvésű ország.

Helyszínen fizetendő költségek

Kerékpárbérlés: 2 x 22 € Roussillon, Okker ösvény: 3 € Roussillon, Okker Múzeum: 6 € Sénanque-i apátság: 8 € Pont du Gard: 8,5 € Coustellet, Levendula Múzeum: 4,5 € Avignon, Pápai Palota: 10 € Chateau Mont Redon, borászat: 9 € Fontaine de Vaucluse, kajakbérlés: 15 € Gordes, szarvasgomba túra: 14 €-tól A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Provence Dél-Franciaország, Provence #41a4ff44-676d-4be7-bb34-dd1460f7dbcd

Csomagolás az autóbuszra

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni. A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi kirándulásokra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.

Biztosítások

Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz. Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

Mi­vel utazásunk so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői min­den­kép­pen fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra. Az utazás ajánlott korhatára: 6-60 év.

Az utazás tartalmazza

Az utazást autóbusszal Budapestről.7 éjszaka szállást Provence-ban, Malaucene kisvárosában, kényelmes apartmanokban.1 éjszaka szállást Veronában, szállodában, kétágyas szobákban reggelivel.A Baraka túra- és idegenvezetését.A Baraka szervezését.

Az utazás nem tartalmazza

Az étkezést.A belépőket és a fakultatív programok árát.A biztosításokat.

Lemondási szabályok

60-46. napok közt: a részvételi díj 10 százaléka kerül levonásra. 45-21. napok közt: a részvételi díj 40 százaléka kerül levonásra. 20-11. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka kerül levonásra. 10 napon belül: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Az ár tartalmazza

Utazás

Az utazást autóbusszal Budapestről.


Szállás
 • 7 éjszaka szállást Provence-ban, Malaucene kisvárosában, kényelmes apartmanokban.
 • 1 éjszaka szállást Veronában, szállodában, kétágyas szobákban reggelivel.


Idegenvezetés, szervezés

A Baraka túra- és idegenvezetését.


Étkezés
Belépőket

A belépőket és a fakultatív programok árát.

Biztosítás

Map

Provence Dél-Franciaország, Provence #6a21a4ab-1cb9-45f8-8d30-ff7ad5a30ebd

Túravezetők

Bodorik Janka:Tapasztalt utazó, akit a mediterrán országok és a gasztronómiában erős úticélok vonzanak leginkább. Imád főzni, enni és beszélni róla. Természetvédő aktivista, nyelvtanár, búvárkodik, cselgáncsozik és karatézik. Élt Afrikában és Japánban. A feketeövét a felkelő nap országában szerezte.

Halász Levente: Világlátott geográfus, egyetemi oktató és idegenvezető, aki hiába járt hatvan országban, megmaradt a Balkán rajongójának. Elvégre valakinek Koszovót is szeretnie kell. Persze Franciaország is a toplista elején tanyázik, amit Közép- és Délkelet-Ázsia, valamint Dél-Amerika országai követnek.

Itinerary

0. napBudapest – utazás Franciaország felé
 • Utazás: június 29-én, szombaton este 19 órakor indulunk Budapestről, a SYMA (BOK) Csarnok melletti parkolóból. Az éjszakát a buszon utazással töltjük. Szlovénián és Olaszország északi részén áthaladva csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak parkolóiban.
1. napMalaucene
 • Malaucene: a hosszú utazás után a délutáni órákban érkezünk Dél-Franciaországba, Provence egyik elbűvölő kisvárosába, Malaucene-be. A színhely festői; a közelben emelkedik a legendás Mount Ventoux, a dombokat kiterjedt szőlőültetvények borítják, maga a városka pedig egy középkori vár köré épült. Miután megérkeztünk Malaucene-be, 4 fős apartmanokban foglaljuk el a szállásunkat, amik csupán pár perc sétára találhatóak a városközponttól. Összesen 7 éjszakát töltünk itt.
 • Szállás: apartmanok.

2. napMalaucene – Roussillon – Provence-i Colorado – Malaucene
 • Kerékpártúra az Okker-vidéken: a Provence-ban töltött időnket kerékpározással kezdjük, amely talán a legautentikusabb módja a vidékkel való ismerkedésnek. A bringatúra helyszínére, az Okker-vidékre autóbusszal utazunk, majd a helyszínen bérelt kerékpárok nyergébe pattanunk. Körülbelül 35 kilométert tekerünk dimbes-dombos tájakon, végig alacsony forgalmú, apró falvakat összekötő közutakon. Az első állomásunk az Okker Múzeum, ahol a festékanyag feldolgozásával és hasznosításával ismerkedünk meg. Majd folytatjuk a túrát, amelynek a következő megállója Roussillon kisvárosa, amely – a közeli okkerbányáknak köszönhetően – Provence egyik leglátványosabb települése. Szinte kivétel nélkül minden épület mélyvörös vagy okkersárga, nem véletlenül az idelátogató turisták kedvence ez a hely. Egy rövid gyalogos kirándulás vár itt ránk az Okker-ösvényen, amin végigsétálva elképesztő színű és különleges formájú sziklák és hegyoldalak jelentik a látnivalókat. A túra után kipihenhetjük magunkat Roussillon valamelyik kávézójában és benézhetünk néhány igényes kézművesboltba is. Majd újra biciklikkel indulunk útnak; alsórendű utakon, eldugott falvakon keresztül, szőlőligetek, gyümölcsösök és farmok között kerékpározunk tovább, miközben kiváló képet kapunk Provence rejtett életéről. Nemsokára megérkezünk a Rustrel falu melletti Provence-i Colorado elnevezésű helyre, ahol véget ér a kerékpártúránk. Táv: 35 km, szint: fel 300 m, le 300 m, a túra nehézsége: (***).
 • Provence-i Colorado: miután leadtuk a kerékpárokat, gyalogosan indulunk a látványos terület megismerésére. Citromsárga, rozsdabarna, okker színű és hófehér tornyok valamint meredek partfalak között sétálhatunk, amelyek valóban mintha az észak-amerikai Colorado vidékét idéznék. A túra nehézsége: (*). A nap végén busszal utazunk vissza Malaucene kisvárosába, a szállásunkra.
 • Szállás: apartmanok.

3. napMalaucene – Sénanque – Gordes – Coustellet – Malaucene
 • Sénanque-i apátság: délelőtt az 1148-ban alapított Sénanque-i apátságba látogatunk, amely Franciaország egyik legszebb román kori cisztercita kolostora. Egy helyi idegenvezető vezet minket körbe az apátság épületén, majd vásárolhatunk azokból a termékekből is, amit a szerzetesek helyben készítenek.
 • Gordes: az egyik legszebb fekvésű provence-i városka, ahol ezen a napon tartják a heti piacot. Elsősorban vidéki termelők árulnak itt, akik a saját maguk által megtermelt vagy készített portékájukat kínálják: sajtokat, kolbászokat, olívabogyókat, péksüteményeket, mézeket, lekvárokat, pástétomokat, borokat és gyümölcsöket. Mindenből kétségbeejtően gazdag a választék. Szinte minden árustól kaphatunk kóstolót, hogy eldöntsük melyik a legfinomabb sajt, olívabogyó vagy bor. A piac mellett a városkára is érdemes odafigyelnünk, hiszen Gordes nemcsak Provence, de egész Franciaország egyik legszebb települése. Már maga a fekvése is egyedülálló, hiszen egy szikla tetején áll, alatta szőlőbirtokok húzódnak. Új ház az óvárosban néhány száz éve nem épült. A hangulat utánozhatatlan; keskeny sikátorok, kőből épült lakóházak, meredek lépcsősorok. A városka tetején pedig egy 11. századi kastély trónol. Nem véletlenül Gordes a párizsi elit egyik kedvenc nyaralóhelye.
 • Coustellet: délután a közeli Coustellet kisvárosába, az itteni Levendula Múzeumba látogatunk. A franciaországi levendulatermesztést szinte teljes egészében Provence és még néhány további tartomány adja. Minden nyáron hatalmas területeken virít a levendula, és ennek megfelelően sok gazdaság foglalkozik a feldolgozásával. A provence-i levendulatermesztés kultúrájába nyerünk betekintést a coustelleti múzeumban.
 • Malaucene: délután érkezünk vissza a szállásunkra, ahol a nap hátralévő része a pihenésé. Este érdemes felkeresni Malaucene valamelyik kellemes éttermét.
 • Szállás: apartmanok.

4. napMalaucene – Mont Ventoux – Malaucene
 • Mount Ventoux: ezen a délelőttön Provence legendás hegye, a Mount Ventoux csúcsára látogatunk. Autóbusszal indulunk a gyalogtúra kezdetéhez, majd egy parkolóból gyalog folytatjuk utunkat. Először erdős, ligetes tájon túrázunk egyre feljebb, később a csúcsra vezető utolsó szakaszt hófehér sziklák között tesszük meg. A távoli szemlélők a világos kősziklák miatt gyakran még nyár közepén is havasnak hiszik a Mount Ventoux tetejét. A hegytetőre aszfaltút is vezet, amely rendszeresen szerepel a Tour de France kerékpárverseny útvonalában. A „provence-i óriás” minden versenyen óriási csatározások helyszíne. Az 1912 méteres hegytetőre felérve nagyszerű panoráma fogad, tiszta időben az Alpok déli vonulatai is felsejlenek. Megpihenünk a csúcson, majd egy másik parkolóig túrázunk. Itt ér véget a túránk, ahol beszállunk a buszunkba és visszautazunk a szállásunkra. Táv: 11 km, szint: fel 450 m, le 400 m, a túra nehézsége: (**).
 • Malaucene: a délutánt szabadprogram keretében töltjük a szállásunkon. Pihenhetünk, napozhatunk, úszhatunk a medencében, este pedig besétálhatunk vacsorázni Malaucene központjába.
 • Szállás: apartmanok.

5. napMalaucene – Avignon – Pont du Gard – Chateau Mont Redon – Malaucene
 • Avignon: ezen a délelőttön Avignonba látogatunk, amelynek neve Franciaországban egyet jelent a nyaranta megrendezett előadóművészeti fesztivállal; de természetesen ezen kívül is rengeteg látnivalót tartogat számunkra ez a nagyszerű város. A legérdekesebb nevezetességek a mintegy 4,5 km hosszú városfalon belül találhatóak, amit nagyszerűen helyreállított bástyák és tornyok ékesítenek. A falakon belül találjuk az óvárost, tele keskeny utcákkal, tágas terekkel és kávézókkal. Avignon leghíresebb látnivalója a 14. században épült Pápai Palota, amelynek termei és tágas udvarai a pápaság felhalmozott kincseiről tanúskodnak, holott a belső helyiségek csaknem teljesen üresek.
 • Pont du Gard: az Avignonban tett látogatásunk után a híres Pont du Gard háromszintes hídjához utazunk, amely az UNESCO Világörökségek között is megtalálható. A hatalmas méretű építményt a rómaiak alkották i. e. 19-ben, és a Nimes-be vezető 50 kilométer hosszúságú vízvezeték-rendszer része volt. A Gard folyó fölött átvezető híd 275 m hosszú és naponta húszezer köbméter vizet szállított. Ha kedvünk tartja, akár meg is fürödhetünk a folyóban.
 • Borászat: délután Mont Redon-ba látogatunk, ahol a szőlőtermesztés kezdete 2000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Megismerkedünk a helyi borkészítés sajátosságaival, majd részt vehetünk egy kóstolón is. A nap végén visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: apartmanok.

6. napMalaucene – Bonnieux – Lacoste – Ménerbes – Oppede-le-Vieux – Coustellet – Malaucene
 • Piac Bonnieux-ben: reggel Bonnieux kisvárosába utazunk, ahol ezen a napon tartják a heti piacot. Első osztályú sajtokat, kenyereket és pástétomokat vásárolhatunk a helyi termelőktől. Felkereshetjük a Pék Múzeumot, ahol láthatjuk, mekkora kultusza van Provence-ban a pékségeknek. Egy jó kenyérért a franciák egy órát is képesek utazni.
 • Kerékpártúra Peter Mayle nyomában: miután a piacon beteltünk az ízek kavalkádjával, az angol író, Peter Mayle nyomába eredünk. Ha valaki érdeklődött már Provence iránt, bizonyára olvasott legalább egy könyvet a szerzőtől (Egy év Provence-ban, Provence A-Z, Hotel Pastis, stb.). A magyarul is nagy sikernek örvendő könyvek az igazi provence-i vidéki életet mutatják be rengeteg humorral. Az egyik legsikeresebb könyvben az élet örökké három hegyi falu körül zajlik: Bonnieux, Lacoste és Ménerbes utcáin és vendéglőiben. Ezen a vidéken kirándulunk ma. A Luberon hegy lábánál épült Bonnieux-ben bérelt kerékpárok nyergébe pattanunk és körülbelül 28 kilométeres biciklitúrára indulunk. Bonnieux után Lacoste-ban állunk meg, ahol csodás kilátás fogad. A keskeny, macskaköves utcák tipikus provence-i hangulatot árasztanak. Megnézhetjük Sade márki egykori kastélyát, amely ma Pierre Cardin tulajdona. A következő település Ménerbes, majd Oppede-le-Vieux középkori kisvárosában állunk meg ismét, amely meglepően hűen őrzi a többszáz éves épületek meseszerű hangulatát. A település 300 méteres magasságból néz le az alatta elterülő völgyre. Fent egy ódon várkastély trónol, a városkát pedig egy várfal veszi körbe. A kerékpártúránk Coustellet kisvárosában ér véget, ahonnan a buszunkkal utazunk vissza a szállásunkra. Táv: 28 km, szint: fel 200 m, le 200 m, a túra nehézsége: (***).
 • Szállás: apartmanok.

7. napMalaucene – Fontaine de Vaucluse – Isle-sur-la-Sorgue – Gordes – Malaucene
 • Vaucluse-forrás: a mai első látnivalónk a világ ötödik legnagyobb vízhozamú forrása (Franciaországban az első), amely hatalmas területről gyűjti össze a csapadékot. A hatalmas forrás egy barlangi folyóból tör a felszínre egy 230 méteres sziklafal lábánál. A vízzel teli barlangrendszer egyik kutatója Jacques Cousteau volt. A Vaucluse-forrástól indul a gyors folyású Sorgue folyó, amely mind a mai napig egy papírmalmot működtet.
 • Kajaktúra: egy fakultatív program keretében a Vaucluse-forrástól nem messze kétszemélyes kajakokba szállunk és kényelmes tempóban, 2-3 óra alatt leevezünk a Sorgue folyón egészen Isle-sur-la-Sorgue kisvárosáig.
 • A szarvasgomba nyomában: délután egy újabb izgalmas program következik; szarvasgomba „vadászatra” indulunk a Gordes környéki erdőkben. A szarvasgomba szabálytalan alakú gumó, ami a talaj alatt, elsősorban idősebb tölgyfák gyökerein él. Nagyon nehéz rátalálni, a gombászok kutyák vagy sertések szaglását hívják segítségül. A francia konyha igazi csemegeként tartja számon. Egy-egy nagyobb példányért több száz vagy akár ezer eurót is megadnak, nem véletlen, hogy a gombászok kincsként őrzik titkos lelőhelyeiket. Ebbe a különleges, titkokkal teli világba avat be minket két helyi szarvasgombász, akikkel két külön csoportban gomba-keresésre indulunk. A túra nehézsége: (*). A program végén természetesen meg is kóstoljuk ezt az ízletes csemegét. A kora esti órákban utazunk vissza szállásunkra.
 • Szállás: apartmanok.

8. napMalaucene – Verona
 • Utazás: délelőtt elhagyjuk a szállásunkat és megkezdjük a hazautazásunkat Provence-ból. Ezen a napon azonban még csak az észak-olaszországi Veronáig utazunk.
 • Verona: kora este érkezünk Veronába, ahol egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat. Rövid pihenés után érdemes felkeresni a körülbelül félórányi sétára található belvárost, ahol rengeteg éttermet találunk.
 • Szállás: szálloda.
9. napVerona – Budapest
 • Verona: a délelőtt egy részét még Veronában töltjük. Érdemes szabadprogram keretében felkeresni az Arénát vagy Verona híres terei közül minél többet. Nagy sétát tehetünk az UNESCO Világörökségek között is szereplő óvárosban, amely felér szinte egy középkori utazással.
 • Utazás: a rövid veronai városnézés után útnak indulunk Magyarország felé. Az esti órákban érkezünk Budapestre.

Fotók: Éliás Balázs, Serfőző Zoltán

Indulás és érkezés

Indulás: Budapestről, a Syma (BOK) csarnok előtti parkolóból este 19.00 órakor. Cím: XIV. kerület, Dózsa György út 1. Érkezés: Budapestre a Syma csarnok előtti parkolóba az esti órákban.

Jelentkezési, módosítási és lemondási feltételek

Az utazás előlegét a jelentkezést követő munkanapon el kell küldened az irodánk számára, ellenkező esetben töröljük a foglalást. Ha a jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem kívánsz utazni, mindenképp jelezd irodánknak! Mindaddig nem foglalunk számodra szállást illetve programot, amíg az utazás előlege meg nem érkezik a bankszámlánkra. Egyik útról egy másikra való átjelentkezés lemondásnak minősül.

A túrák nehézsége

Az utazásunk egy komolyabb gyalogtúrát és két kerékpártúrát tartalmaz, amelyek teljesítéséhez átlagosan sportos erőnlét szükséges. A túrák természetesen ki is hagyhatóak, ebben az esetben a szálláson vagy a buszon maradhatunk. A Mont Ventoux megmászásának nehézsége átlagosnak mondható. Fontos azonban tudni, hogy körtúráról van szó, tehát menet közben nem lehet visszafordulni, az időjárás pedig változékony lehet. A kerékpártúrák nehézsége is átlagos. A távolság csekély ugyan, de néhány kisebb emelkedő szerepel az útvonalban. A túrákon való részvételhez kerékpáros tapasztalat és a közlekedési szabályok ismerete szükséges. Mivel a túrák kezdő- és végpontjai nem egyeznek meg, ezért útközben nincs visszafordulási lehetőség. Az útvonalak végig csendes, alacsony forgalmú vagy forgalomtól elzárt aszfaltburkolatú vagy murvás úton vezetnek. A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szük­sé­ges fel­sze­re­lés

Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, lé­leg­ző anyag­ból (pl. Gore-Tex) ké­szült esőkabát és esőnadrág, ké­nyel­mes tú­ra­ba­kancs, me­leg ru­ha, polárdzseki, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, edzőcipő, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka), kerékpározáshoz alkalmas ruházat. Olyan ba­kancsot hozz, amit már rég­óta hasz­nálsz. Ha új ba­kan­csod van, a tú­ra előtt já­rasd be, ne­hogy az uta­zás alatt tör­je fel a lá­bad! Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi tú­rák­hoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, napolaj. Ha tu­dod ma­gad­ról, hogy a tér­ded nem bír­ja a nagy eresz­ke­dé­se­ket, ak­kor hozz ma­gad­dal egy pár ös­­sze­csuk­ha­tó tú­ra­bo­tot! Az apartmanokban szükségünk lesz saját törölközőre és esetleg konyharuhára.

Szállás

Provence-ban összesen 7 éjszakát töltünk apartmanokban, amik Malaucene mellett épültek. Az apartmanok egy 5 hektáros, provence-i stílusban épült üdülőtelep modern épületeiben találhatóak. Az apartmanok 4 fősek, 2 db 2 fős hálószobát tartalmaznak. Az apartmanok felszereltsége: konyha (edények, evőeszközök, hűtőgép, elektromos főzőlap, mikrohullámú sütő, mosogatógép), televízió, terasz, fürdőszoba, wc. Az apartmanokhoz tartozik ágynemű, de törölközőt és konyharuhát magunknak kell vinni. Az egyhetes tartózkodás után az apartmanokat nekünk kell kitakarítani, ami nem jelent több teendőt, mint vendégenként 5-10 perc. Ha az apartmanok személyzetét bízzuk meg a takarítással, akkor 50-60 eurót kell fizetnünk apartmanonként. A vendégek ingyenesen használhatják a tenisz-, a pétanque-, a kosárlabda- és a röplabdapályát, az edzőtermet, a szaunát és a wifi hálózatot. Az apartmanoktól 3-4 perc séta Malaucene központja, ahol élelmiszerboltot, pékséget és több éttermet is találunk. A szállásunk saját bárral rendelkezik. Egy éjszakát egy veronai hotelben töltünk az utazás végén. A szobák kétágyasak saját fürdővel.

Étkezés és ivóvíz

Az utazás részvételi költsége nem tartalmaz étkezést. Ez azonban nem jelenthet problémát, mivel Provence-ban számtalan étkezési lehetőség kínálkozik. Bőven lesz elég időnk élelmiszert vásárolni a piacokon vagy élelmiszerboltokban, de esténként Malaucene éttermeiben is vacsorázhatunk, amik pár perc sétára találhatóak a szállásunktól. Minden apartmanhoz tartozik egy felszerelt konyha, ahol egyszerű ételeket magunk is elkészíthetünk. Magyarországról teljesen szükségtelen élelmet vinni magunkkal. Franciaországban iható a vezetékes víz, de mindenhol vásárolhatunk palackozott ásványvizet is. Másfél liter ásványvíz ára kb. 1-2 €.

Provence Dél-Franciaország, Provence #7cbf1dea-f785-485b-9eb1-feb72f269751

Időjárás

Az utazás ideje alatt kellemes nyári időre számíthatunk. A nappali legmagasabb hőmérséklet 30 °C körül várható, de elérheti akár a 35 °C-ot is. Tartós esők nem, de rövid és intenzív záporok, zivatarok előfordulhatnak. A Mont Ventoux-n a magasság növekedésével arányosan csökken a hőmérséklet. A csúcson nem elképzelhetetlen 10 °C és erős szél sem. Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Malaucene és a Mont Ventoux aktuális időjárását.

Kommunikáció

Franciaország hivatalos nyelve a francia, angolul kevesen beszélnek. Az internet wifin keresztül érhető el a szállásunkon.

Útiokmányok

Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Franciaországba. Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes francia nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.

Sze­mély­zet

A Baraka 2 tú­ra­ve­ze­tője, 2 autóbusz-sofőr.

Egészségügy

Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli. Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni; gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

A szállásainkon a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésre.
Provence Dél-Franciaország, Provence #a7b0898f-8add-48da-8fc7-d7617473d3b6

Va­lu­ta

Franciaország hivatalos fizetőeszköze az euró (EUR vagy €), ezért mindenképp ezt a pénznemet érdemes magunkkal vinni. Célszerű kisebb címleteket váltanunk (20-50 €). ATM-eket csak a nagyobb városokban találunk, de bankkártyával szinte mindenhol fizethetünk. Ennek ellenére jó ha van nálunk legalább 100 € készpénz.

Ajánlott költőpénz

Körülbelül 200-300 € + belépők és fakultatív programok költsége. Franciaország hazánknál magasabb árfekvésű ország.

Helyszínen fizetendő költségek

Kerékpárbérlés: 2 x 22 € Roussillon, Okker ösvény: 3 € Roussillon, Okker Múzeum: 6 € Sénanque-i apátság: 8 € Pont du Gard: 8,5 € Coustellet, Levendula Múzeum: 4,5 € Avignon, Pápai Palota: 10 € Chateau Mont Redon, borászat: 9 € Fontaine de Vaucluse, kajakbérlés: 15 € Gordes, szarvasgomba túra: 14 €-tól A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Provence Dél-Franciaország, Provence #41a4ff44-676d-4be7-bb34-dd1460f7dbcd

Csomagolás az autóbuszra

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni. A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi kirándulásokra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.

Biztosítások

Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz. Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

Mi­vel utazásunk so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői min­den­kép­pen fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra. Az utazás ajánlott korhatára: 6-60 év.

Az utazás tartalmazza

Az utazást autóbusszal Budapestről.7 éjszaka szállást Provence-ban, Malaucene kisvárosában, kényelmes apartmanokban.1 éjszaka szállást Veronában, szállodában, kétágyas szobákban reggelivel.A Baraka túra- és idegenvezetését.A Baraka szervezését.

Az utazás nem tartalmazza

Az étkezést.A belépőket és a fakultatív programok árát.A biztosításokat.

Lemondási szabályok

60-46. napok közt: a részvételi díj 10 százaléka kerül levonásra. 45-21. napok közt: a részvételi díj 40 százaléka kerül levonásra. 20-11. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka kerül levonásra. 10 napon belül: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Az ár tartalmazza

Utazás

Az utazást autóbusszal Budapestről.


Szállás
 • 7 éjszaka szállást Provence-ban, Malaucene kisvárosában, kényelmes apartmanokban.
 • 1 éjszaka szállást Veronában, szállodában, kétágyas szobákban reggelivel.


Idegenvezetés, szervezés

A Baraka túra- és idegenvezetését.


Étkezés
Belépőket

A belépőket és a fakultatív programok árát.

Biztosítás

All prices are indicative only and subject to availability and changes without obligation.

Time until next start
64
days
21
hours
:
18
min
:
45
sec

Price

€532

Duration

10 days
2021

Sat, Aug 28

Mon, Sep 06

€532

Still available

Book
Select date
Please provide a valid email address.
Book now
Please provide a valid phone number. Like: +31636363634
Safe bookingPay later · No card needed
Do you have a question?
Your question should be between 5 and 2000 chars.
Send
Book on Trekhunt
"Find our tours on Trekhunt! Don’t hesitate to send your inquiry, we are happy to take you to your next adventure!" - Baraka
Book this for
Saturday, Aug 28
Book now
Share this trek on