Ak cestujete do Slovinska, môžete si vybrať z niekoľkých výnimočných, štýlových vidieckych hotelov, ktoré ponúkajú unikátne zážitky. Glamping, alebo luxusné kempingy, sú v Slovinsku z dobrých dôvodov veľmi populárne. Tento typ ubytovania je ideálny kvôli prírodnému bohatstvu krajiny. Veľmi ľahko sa budeme cítiť ako v rozprávke, keď sa rozhodneme ubytovať v ich lesoch alebo v blízkosti jazier, riek alebo viníc.

Ak chcete vedieť viac o týchto pekných slovinských ubytovacích zariadeniach, prečítajte si náš článok a nechajte sa inšpirovať pri svojej ďalšej ceste.

Glamping v Slovinsku video

Čo je to glamping?

Slovo glamping je kombináciou anglických slov: "glamour", ktoré znamená pôvab, a slova kemping. Tento typ ubytovania sa stal obľúbeným v dôsledku masového turistického ruchu, pretože stále viac ľudí sa chce dostať preč z mesta a užívať si prírodu.

Prihláste sa, aby ste si mohli vychutnať zážitok bez reklám a byť informovaní o našich najnovších funkciách.

A ak idete glampovať, môžete to mať všetko, ale stále si užijete obvyklé hotelové vybavenie. Väčšina glampingov má postele, kúpeľňu, elektrinu a kúrenie, aby bol váš pobyt pohodlnejší ako v bežnom kempingu. V luxusnejších glampingoch nájdete ploché televízory, saunu, súkromnú kuchyňu alebo reštauráciu.


Garden Village Bled

Ekologický rezort Garden Village Bled sa nachádza len pár minút chôdze od jazera Bled. Ak kemping nie je to vaše, môžete sa tiež ubytovať v troch domoch na strome, alebo v apartmánoch. K vami vybranej izbe sa dostanete po romantických drevených chodníkoch. Glampingové stany majú klimatizáciu a kúrenie, takže sú ideálne pre letnú aj zimnú dovolenku. Majú tiež záhradu, takže vaše deti majú dostatok miesta na hranie.

Ak by ste si chceli splniť svoje detské sny, ubytujte sa v jednom z domov na strome! Je to ideálne romantické miesto na pobyt v Blede. Pre najlepší začiatok dňa, si môžete vychutnať rannú šálku kávy v hojdacom kresle medzi korunami stromov. V reštaurácii si môžete vyskúšať miestne a sezónne jedlá. Prísady pochádzajú priamo zo záhrady v rezorte a z miestnych fariem v okolí.


Glamping Olimia Adria Village

Táto glampingová dedina sa nachádza neďaleko slovinsko-chorvátskych hraníc v Podčetrteku a bola postavená nad termálnymi prameňmi v krásnom zelenom prostredí. Ich stany sú veľmi štýlové, ale aj tak hravo splývajú s prírodou. Perfektné romantické miesto na glamping. Stany sú vybavené všetkým dôležitým nábytkom, navyše majú TV, klimatizáciu / kúrenie, chladničku, kávovar a niektoré majú aj vlastnú kuchyňu a súkromný bazén.

Každé ráno si na svojej terase môžete vychutnať čerstvé raňajky. Všetky domáce pochúťky pochádzajú od miestnych poľnohospodárov. Znie to skvele, však? Ale to nie je všetko! Máte voľný vstup do bazénov Termalija Relax a do termálneho parku Aqualuna.


Kolpa Resort Glamping

Útulný rezort Kolpa sa nachádza v Gradaci, v srdci regiónu Bela Krajina. V tomto stredisku sa môžete priblížiť k prírode, rovnako ako v bežnom kempe, ale so všetkými vylepšeniami. Môžete si vybrať, či sa ubytujete v glampingových drevených domoch alebo v glampingových stanoch.

Tento rezort leží na kopci blízko rieky Kolpa s čarovným výhľadom na slovinskú a chorvátsku krajinu. Môžete si tiež vychutnať ich prírodné kúpalisko, čitateľský kútik „nebeská knižnica“ pod holým nebom, priestor na meditáciu, vonkajšie ohnisko a tiež detské ihrisko.

Pre milovníkov aktívnej dovolenky: na rieke Kolpa si môžete vyskúšať vodné športy, rybárčenie, jazdu na koni. Tiež môžete ísť na ochutnávku piva alebo vína, požičať si bicykle a navštíviť zábavný park v Podzemelj.


Bylinkový Glamping Ljubno

Po chutných raňajkách vyrobených z miestnych surovín, ktoré sa podávajú na terase, môžete ísť preskúmať neďaleké zaujímavosti, alebo vyskúšať niektoré programy v okolí. Pešia turistika, rybolov, canyoning, golf, rafting alebo lyžovanie v zimných mesiacoch sú len niektoré z mnohých aktivít, ktoré sú k dispozícii v blízkosti ubytovania.

Po dlhom dni si môžete oddýchnuť v glampingových stanoch, ktoré sú plne vybavené a majú klimatizáciu / kúrenie, TV, WiFi a vlastnú kúpeľňu. Alebo si môžete vyskúšať vlastnú vonkajšiu vírivku, saunu, osviežujúcu masáž alebo ošetrenie tváre v bylinkovom wellness stane. Vo wellnesse sú všetky krémy vyrobené z prírodných ingrediencií.