Minden, amit a Zillertalban található hintertuxi Jégpalotáról tudni kell: odajutás, elhelyezkedés, árak, nyitvatartási idő, időjárás, szabadidős tevékenységek, menetrendek, történelem, és egy részletes leírás. A Természet Jégpalotája (Natur Eis Palace) egy gyöngyszem a Hintertux-gleccseren, amely ideális program az egész család számára egész évben. A jégvár egy mély barlangszerű repedés, amelyet a Hintertux-gleccserben véletlenül került felfedezésre. Ez a természeti kincs a jégmozgásoknak köszönhetően létezik.

Egy fantasztikus földalatti kamra fekszik a Hintertux Glacer Ski Resort sípályáinak lejtői alatt. A jégbarlang világszerte egyedülálló, és mindenhol ismert. Nem meglepő tehát, hogy ez az egyik legkívánatosabb úticél Ausztriában, főleg télen a síelő szezonban.

Áttekintés

Hintertux Jégpalota Részletek
Síterep Hintertux
Bejárat A 3. számú gleccserjáró busz legfelső állomása
Jegyiroda Gefrorene Wand felvonó, 3250 m
Nyitvatartás 10:00 - 15:30, minden nap
Min életkor 6 év
Kutyabarát? Nem
Akadálymentes? Nem
Ruházat Strapabíró túracipő vagy síbakancs, meleg kabát ajánlott
Hőmérséklet 0 fok
Előzetes tapasztalat Nincs szükség

Képek

Hintertux Jégpalota, Zillertal, Ausztria

Hideg természeti szépségével a jégpalota elbűvöli a felnőtt gleccserrajongókat, valamint a gyermekes családokat is. A jégbarlang egész évben nyitva áll, bármilyen időjárásban. A Jégpalotában tett látogatás összekapcsolható a panorámás teraszról nyíló kilátás csodálásával, vagy egy napos síeléssel a Hintertux-gleccseren.

Jelentkezz be, hogy reklámok nélkül olvashasd a cikket és hozzáférj egyéb jövőbeli funkciókhoz is.

A barlangot jégbe vésett kapaszkodók és lépcsők segítségével látogathatod meg. A vezetett túrákon egy gyönyörű világot tapasztalhatsz meg - mélyen a sípályák alatt. Egy jeges barlangot fedezhetsz fel, benne varázslatos jégcsapokkal, óriási csillogó jégkristályokkal, befagyott vízesésekkel és egy jeges tóval.

Térkép - Hol van a Hintertux Jégpalota?

A Természet Jégpalotája a Hintertux-gleccser lejtői alatt fekszik Tirolban. Az óriási jégfalakkal, tűszerű jégcsapokkal díszített palota a völgy déli végében található.

Zillertalban ez a látnivaló a legkényelmesebben elérhető a síelők számára, mivel a jégbarlang a sípályán belül található. Maga a palota 15 méter magas, és közvetlenül a sípályák alatt helyezkedik el.

  • Cím: Hintertux 794 · 6293 Tux
  • Telefonszám: +43 5287 8510

A jégbarlang bejárata csupán 3–4 perces sétára található a 3. számú gleccser busz legfelső állomásától. Ez a túrák kiindulópontja.

Hintertux térkép - Budapest távolság
Hintertux térkép - Budapest távolság 

Autópálya

Inntal autobahn A12 autópályáról térj le Zillertalnál. Irány: Zillertal, kb. 50 km-re a völgybe. Addig haladj, amíg el nem éred Hintertuxot.

  • Parkolás: a Hintertux Glacier Ski Resortnál áll rendelkezésre.
  • Távolság Innsbrucktól: 1 óra 20 perc / 90 km
  • Távolság Salzburgtól: 2,5 óra / 200 km
  • Távolság Budapesttől: 8 óra / 740 km

Az osztrák autópályáról és autópályamatricáról írt kisokost itt találod.

Nyitvatartás

A Jégpalota minden nap nyitva van (ünnepnapokon zárva tarthat). Ám ne felejtsd el, hogy csak tízkor nyit, és fél négykor bezár a vezetés, és azzal együtt a palota is.

  • Szezon: Jan - Dec, minden nap
  • Nyitvatartás: 10:00 - 15:30

Hőmérséklet és időjárás

A hőmérséklet mindig 0 °C körül van, még nyáron is. Télen a barlangban gyakran melegebb a hőmérséklet, mint kint. Ha fázós vagy, azért érdemes egy váltókabáttal készülni, főleg ha a síkabátod vagy nadrágod vizes az eséstől.

Milyen ruházatra van szükség?

A túrához réteges, meleg ruházatra és megfelelő lábbelire van szükséged. Az út síbakanccsal is könnyen megtehető, ám nem a legkényelmesebb abban sétálni. Azt tanácsolom, hogy viselj túracipőt vagy síbakancsot (ha bírod), mivel a felület csúszós lehet.

Mivel a barlangban lehet kajakozni, SUP-ozni is, ha ezekre készülsz, akkor vigyél magaddal pluszban meleg ruhát és törölközőt, hogy felmelegedj a mulatság után.

Gyalogút leírása

A földalatti palotát az idők alatt a természet faragta hóból és jégből. A jéghasadék akadálymentes szakaszát több részre osztották, később részben lépcsőkkel és létrákkal bővítették ki.

A barlangok és alagutak e rejtett komplexumába való belépés lenyűgöző élmény. Egy hatalmas csillogó türkiz jégcsarnokon haladsz át, egyenesen a rejtett drágakő közepébe.

Miután felvetted a védősisakot, a biztonsági hámot és a kötelet, mélyebben is belemerülhetsz ebbe a lenyűgöző természeti csodába. Azonnal elfelejted majd, hogy a sí központ lejtői alatt állsz, ez a zárt világ kristálykamrákkal és csillogó jégkristályokkal van tele. Megközelítőleg 60 percet töltesz majd az egyedülálló természeti jelenség, a végtelen jégoszlopok között.

Több száz fagyos vízesés mellett haladsz el, elérve a gleccsertavat, és egy pirosan világító jégkápolnát.Minél tovább haladsz a fel-le vezető létrákon keresztül, annál kalandosabbá válik az utad. Számos lélegzetelállító pillanat vár rád.

Az utad során elhaladsz a 15 méter mély jégkamra mellett, amely 25 méterre a sípályák alatt található.

Valószínűleg a kristálykamra legkülönlegesebb része a padló, amely valójában egy befagyott jégtó! Mindenképp hozz magaddal csúszásmentes talpú csizmát!

A barlangban két fő túratípus van:

  • Típus 1: túrák előzetes foglalás nélkül (VIP és jubileumi túrák)
  • Típus 2: túrák előzetes foglalás alapján (gyerektúra, SUP, kajakozás, fotós túra, jégúszás)
Jégpalota programok - Foglalás nélkül Időtartam Indulás (naponta) Felnőtt belépő Gyerek belépő Regisztráció
Vezetett túra kb. 60 perc 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 21 euro 13 euro nem kell
Vezetett túra hajózással kb. 70 perc 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 26 euro 13 euro nem kell

A regisztrációt igénylő programok árainál meg kell fizetni a kombinált belépőt, és extrán a feltűntetett árakat.

Amennyire én tudom, a jégúszás nem engedélyezett, csak hivatásos úszóknak, de erről a honlapon nem találtam bővebb információt.

Jégpalota programok - Foglalással Min. létszám Min életkor Ár (kb.) Elérhető Regisztráció
Jubileumi túra gyerekeknek 10 fő 6 év változó 09:30 naponta kell
Exkluzív fotótúra 2-4 fő 12 év +50 euro/fő kérésre kell
SUP túra 2 fő 12 év +10 euro/fő kérésre kell
Jégúszás 1 fő 18 év +10 euro/fő kérésre kell
Kajakos túra 2 fő 12 év +10 euro/fő kérésre kell

A speciális vezetett túrákat (fotótúra, kajakozás, SUP, jégúszás) egy helyi túraszolgáltató, Roman Erler biztosítja. Az általános túrák a helyszínen elérhetőek, jegyek a jegyfülkékben vásárolható meg.

Vezetett túrák

A Természetes Jégpalota felfedező túrája (körbe vezetés) izgalmas élmény, és mindenkinek nagyon ajánlott, aki Zillertalban tartózkodik.

Minden nap rendelkezésre állnak vezetett túrák. Vannak kalandosabb, merészebb, és gyerekeknek szólóak egyaránt. Különböző megközelítésekkel fedezheted fel a barlangot, illetve variálhatod a lehetőségeket, és kombinált jegyet is vásárolhatsz.

További túrák a föld alatt

Jégóriások, kék falak, befagyott vízesések, csillogó jégkristályok és egy jeges tó idézik meg a félelem és az ámulat érzéseit.

  • Jégmászó túrák: tudtad, hogy Zillertal több száz jégfallal rendelkezik, amelyek alkalmasak mászásra? Ha szeretnéd kipróbálni a jéggé fagyott felszínen való mászást amíg Zillertalban tartózkodsz, itt megtalálod a legjobb vezetett jégmászó túrákat. Egynapos programok helyi, professzionális vezetőkkel.
  • SUP, kajakozás, úszás: kipróbálhatod a kajakozást, a SUP-ot, és a jég úszást akár egy napon belül is. Vannak a barlangnak olyan részei, ahová csak csónakkal, úszva, vagy csak SUP-pal mehetsz. Különösebb hegymászási ismeretek egyik túra esetében sem szükségesek.
  • VIP túra: egy VIP túra is rendelkezésre áll. Körülbelül 60 perces, és bemutatja a gleccser belsejének legszebb látványosságait.

Roman Erler, aki a barlangot felfedezte

A síkalauz - Roman Erler, 2007-ben fedezte fel a hasadékot. Egészen addig a teljes földalatti világ évszázadokig rejtve volt. Erler 2007 óta tagja annak a csapatnak, amely alkalmassá tette a palotát a látogatók számára. Ma több vezetett túrát Ő szolgáltat a látogatók számára.

  • Telefonszám: +43 5287 87287
  • Mobil: +43 676 3070000
  • E-mail: info@natursport.at

A gleccser soha nem áll meg; mindig mozog és igazítja az alakját. Nem számít, hogy ezek a csodálatos jégcsarnokok és jégszobák huszonöt méterrel a felszín alatt helyezkednek el, senki sem tudja megjósolni, meddig lesz még ott a jégpalota- és marad nyitva a látogatók előtt.

Nem érdemes kihagyni a végtelen jégképződmények látványát, illetve a csendet és a nyugalmat, amelyet ez a rejtett szépség áraszt!

Jó utat és jó pihenést kívánunk! Trekhunt csapat ❤️

➡️ ➡️ Facebook link ?