Ha Szlovéniába utazol, a hagyományos hoteleken, apartmanokon kívül számos különleges, stílusos vidéki szálloda és kemping közül válogathatsz. A glampingek, vagyis a luxus kempinghelyek Szlovéniában rendkívül népszerűek. Nem véletlenül, hiszen az ország természeti adottságaihoz remekül illik ez a természetközeli szállásforma.

Az erdőben, tavak, folyók mellett, vagy szőlőültetvények közelében elhelyezkedő glampingekben könnyedén úgy érezhetjük magunkat, mintha egy tündérmesébe csöppentünk volna. Ha kíváncsi vagy ezekre a meseszép szlovéniai szállásokra, olvasd el a cikkünket és inspirálódj velünk a következő utazásodhoz.

Mi is az a glamping?

A glamping szó az angol glamour és camping szavakból tevődik össze, magyarra leginkább luxuskempingként fordítható le. Ez a szállásforma a tömegturizmus következményeként lett népszerű, egyre többen szeretnének távolabb kerülni a város zajától és élvezni a természet közelségét. 

A glampinggel pedig mindezt szinte egy hagyományos hotel felszereltségével élhetjük át. A legtöbb glamping sátorban ágyak, fürdőszoba, elektromosság és fűtés teszi kényelmesebbé az ott tartózkodást, de vannak olyan helyek is, ahol TV, szauna, konyha, vagy étterem is biztosított.

Jelentkezz be, hogy reklámok nélkül olvashasd a cikket és hozzáférj egyéb jövőbeli funkciókhoz is.

Kapcsolódó cikk: Szlovénia összes kempingje

#1 Garden Village Bled

A Bledi-tó közvetlen közelében lévő Garden Village Bled egy öko nyaralóhely, ahol glamping sátrak mellett kiadó faházak vagy apartmanok közül is választhatnak a látogatók.

A különböző erdei szállások fadeszkákból készült ösvényekkel hidakkal vannak összekötve. A glamping sátraik nyáron légkondícionáltak, télen pedig fűtve vannak, valamint egy külön kertben helyezkednek el, ahol a gyerkőcöknek is elég hely van a játékra.

A fákra épült házakkal pedig gyerekkori álmainkat élhetjük meg. Ha valami romantikusra és különlegesre vágyunk, ez a szállás tökéletes választás lehet. Hogy a reggelek jobban induljanak, az erkélyen hintaszékkel, kávéval a kezünkben élvezhetjük a kilátást.

Ha pedig megéheznénk, az étteremben helyi és szezonális fogásokat kóstolhatunk meg, amikhez a hozzávalók a szálláshely kertjéből és a helyi farmokról érkezik.

A Bledi-tó környéke a gyönyörű helyszínek és látnivalók mellett az aktív kikapcsolódás híveinek is számos lehetőséget tartogat. Ha szívesen túráznál, kipróbálnád a zipline-t, vagy a SUP-ot.

#2 Glamping Olimia Adria Village

A termálforrások felé épült glamping „falu” a szlovén-horvát határ közelében, Podčetrtek településen található. A sátraik stílusosan berendezettek, TV-vel, légkondícionálóval/fűtéssel, hűtővel, kávé- és teafőzővel felszereltek, néhány még saját konyhával és privát medencével is rendelkezik.

Reggelire frissen, helyi farmerektől beszerzett finomság fog várni a teraszon. Jól hangzik, ugye? És ez még nem minden! A szállások mellé ingyenes belépő biztosított az Aqualuna Termál Park és a Termalija Relax medencéibe.

#3 Kolpa Resort Glamping

Bela Krajina régió szívében, Gradac településen található a mesés Kolpa Resort faházakkal, glamping sátrakkal és egy biomedencével. A nyaralóhely egy hegyre épült a Kolpa folyó közelében, varázslatos kilátással a szlovén és horvát vidékre.

Az üdülőben a szálláson kívül egy nyitott olvasósarok, meditációs helyiség, játszótér a gyerekeknek és nyílt tűzrakóhely is megtalálható.

A közelben lehetőség van vízisportok kipróbálására a Kolpa folyón, bor és sörkóstolásra, horgászásra, lovaglásra, biciklikölcsönzésre és a Podzemelj kalandpark meglátogatására is. Tökéletes helyszín az aktív kikapcsolódásra vágyóknak.

#4 Herbal Glamping Ljubno

A teraszon felszolgált, csupa helyi alapanyagból készült reggeli elfogyasztása után elindulhatunk a környék látványosságainak felfedezésére, vagy kipróbálhatjuk a közelben nyújtott programokat is.

Túrázás, horgászás, canyoning, golf, rafting, vagy a téli hónapokban síelés – csak néhány a rengeteg program közül, amire a szálláshely közelében lehetőségünk van.

Hazatérve pedig az emeletes, légkondícionált/fűtött, TV-vel, Wi-Fi-vel, mosdóval felszerelt glamping sátrakban, a kültéri privát jakuzziban, vagy a szaunában is relaxálhatunk a hosszú nap után. Sőt, a wellness részlegen masszázs és arckezelés is választható a teljes ellazulás érdekében. A kezelésekhez kizárólag természetes összetevőkből készült krémeket, olajokat használnak

Ha már megvan a kiszemelt szálloda és csak a programokon gondolkodsz, olvasd el ezt a cikkünket is, hogy megtudd, melyik kalandokat nem érdemes kihagyni, ha Szlovéniába látogatsz.

➡️ ➡️ Facebook link ?